De effecten van een massage


In een tijd waarin alles snel moet en je altijd bereikbaar moet zijn, is een beetje ontspanning soms precies wat je nodig hebt. Door middel van een massage kom je helemaal tot rust. Lees hier alles wat een massage met je lichaam doet.

Ontdek alle voordelen van een massage 

Stress verminderend

Tijdens een massage wordt het Parasympatische deel van het zenuwstelsel geactiveerd. Dit zorgt er voor dat je lichaam en geest in ruststand komen. Terwijl de afgifte van Cortisol, het stresshormoon, wordt verminderd, maakt je lichaam juist meer Endorfine en Serotine aan. Deze hormonen zorgen voor een geluksgevoel en werken pijnstillend. 

Stofwisseling stimulerend

Een massage zet allerlei processen in het lichaam in werking door de druk en warmte in de weefsels, bloedvaten en lymfevaten. De bloedcirculatie en lymfestroom worden gestimuleerd, wat zorgt voor een beter herstel en afvoer van de afvalstoffen uit de weefsels. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat een massage er voor zorgt dat je minder spierpijn krijgt na flinke inspanning!

Pijn verlichtend

Een massage werkt pijn verlichtend. Zo voelt pijn minder heftig aan door de betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen en ontspanning. Daarnaast kan de pijnvermindering ook verklaard worden doordat massageprikkels op het lichaam sneller onze hersenen bereiken dan pijnprikkels. Dit verschil in snelheid van zenuwsignalen zorgt er voor dat de massage als het ware de pijnprikkels tijdelijk verdoven. 

Momentje voor jezelf

Tijdens een massage behandeling heb je even tijd voor jezelf. Je kunt alles los laten en je volledig overgeven aan het moment. Vaak wordt een massage dan ook gecombineerd met een Dagje Wellness. Droom weg bij een Klassieke Massage, Hotstone Massage of één van de vele opties en waan jezelf in een andere wereld. 

Sterker immuunsysteem

Een massage versterkt het immuunsysteem. Dit komt doordat de aanmaak van lymfocyten, witte bloedcellen, wordt gestimuleerd. Witte bloedcellen zijn betrokken bij het afweersysteem van het lichaam. Ook worden de afvalstoffen makkelijker afgevoerd. Op deze manier kun je het lichaam op natuurlijke wijze beschermen tegen ziekten. 

Voordelig dagje wellness

Kies voor een arrangement waarin altijd een sauna entree bij zit inbegrepen. Boek een arrangement via onze website en kom helemaal tot rust tijdens jouw dagje wellness. 

Wellness Lunch

Vanaf 49. 50p.p.

Meer info Reserveren

All Inclusive

Vanaf 110. 00p.p.

Meer info Reserveren