Afkoelmogelijkheden


Tijdens een dagje wellness is het belangrijk om je lichaam af te laten koelen na een saunaronde. Je lichaam moet de warmte kwijt. De Veluwse Bron heeft tal van afkoelmogelijkheden. Ontdek de populaire afkoelmogelijkheden of ontdek ze allemaal.

Populaire afkoelmogelijkheden

Het is belangrijk om je lichaam af te laten koelen na iedere saunaronde. Doe je dit niet, dan heb je kans op bijvoorbeeld hoofdpijn en nazweten. Daarom heeft de Veluwse Bron diverse mogelijkheden om af te koelen. 

Loop een rondje door het Kneippbad of dompel jezelf helemaal onder in het Dompelbad. 

Dompelbad

Zowel buiten en binnen vind je diverse Dompelbaden bij de Veluwse Bron. Dompel jezelf even helemaal onder voor een ultieme afkoel ervaring. Een dompelbad heeft een temperatuur rond de 8 ┬░C. Dit is een ideale manier om af te koelen tussen de saunarondes door. Koel wel van te voren eerst rustig af voordat je jezelf onderdompelt. 

Kneipp-kuurtuin

In samenwerking met Kneipp heeft de Veluwse Bron een Kneipp-kuurtuin gerealiseerd. Ontdek de ideale afkoelmethode en begin bij je linkervoet; vanuit je voeten wordt het hele been afgekoeld. Vervolgens koel je je andere voet zodat beide benen zijn afgekoeld. Dan begin je bij je handen, eerst links en dan rechts. Daarna kan je je rug afkoelen.Als laatste koel je je hoofd en borst af onder een douche.

Ontdek alle afkoelmogelijkheden

Neem de tijd om goed af te koelen na iedere saunaronde. Doe je dit niet dan heb je kans op hoofdpijn of zelfs benauwdheid. Loop eens een rondje door de prachtige tuin zodat je lichaam al afkoelt of loop door de prachtige Nevelstraat voor een heerlijke verkoeling. Voor iedere saunaronde is er wel een andere afkoelmethode die je kan toepassen. 

Gletsjergrot

Nevelstraat

Douche

Dompelbad

Stortemmer

Buiten

Neveldouche

Kneipp Kuurtuin