Kom afkoelen bij de Veluwse Bron op warme zomerdagen!


Afkoelen tijdens een dagje sauna? Ja dat kan! Bij de Veluwse Bron hebben wij talloze faciliteiten die jouw warme zomerdag wat aangenamer maken. Drijf in het zoutwaterbad, spring onder de neveldouche of dompel jezelf onder in ijskoud water. Het voordeel? Geen lange files, schreeuwende kinderen, zand in je tas of rinkelende ijscobellen. Gewoon dobberen in het water, uitzicht op een prachtig meer en even niks aan je hoofd. Dat is afkoelen bij de Veluwse Bron. Kom je ook?

Bekijk onze Summerdeals.

Dompelbad

Er zijn meerdere dompelbaden in het resort. Dompel jezelf even helemaal onder voor een ultieme afkoel ervaring. Koel eerst rustig af en kies voor die extra boost die het dompelbad geeft!

Ontdek nu

Afkoelen in de buitenlucht

Ontdek de prachtige tuin van de Veluwse Bron. Dit is een ultieme manier om rustig af te koelen. Je koelt namelijk het beste af in de buitenlucht omdat je zo langzaam afkoelt. Loop eens door het blote voetenbad en ervaar deze unieke beleving. Of loop langs het meer en geniet van het prachtige uitzicht. 

Stortemmer

Wanneer je deels bent afgekoeld kan je ook onder een stortemmer gaan staan. De Veluwse Bron heeft zowel binnen als buiten stortemmers. Ga eens met je vriend of vriendin onder de stortemmer staan voor een heerlijke beleving. Durf jij het aan? 

Neveldouche

Het resort heeft twee neveldouches buiten waar je heerlijk door heen kan lopen. Loop eens door de neveldouchestraat of ga onder de neveldouche staan in de tuin. 

Ontdek nu

Kneippse afkoelmethode


Er is een speciale Kneipp afkoelmethode ontwikkeld door Kneipp. Deze afkoelmethode is erop gericht dat je naar je hart toe afkoelt. In samenwerking met Kneipp heeft de Veluwse Bron een Kneipp-kuurtuin gerealiseerd waarin je dit kan toepassen. Je kan de volgende stappen volgen om de methode toe te passen:

1. Begin bij je linkervoet; vanuit je voeten wordt het hele been afgekoeld.
2. Vervolgens koel je je andere voet zodat beide benen zijn afgekoeld.
3. Dan begin je bij je handen, eerst links en dan rechts.
4. Daarna kan je je rug afkoelen.
5. Als laatste koel je je hoofd en borst af onder een douche.

Bekijk de Kneipp-Kuurtuin

Kneipp Kuurtuin

Afkoelen bij de Veluwse Bron


Je moet tussen de saunarondes door goed afkoelen. Dit door de vele temperatuurswisselingen van de cabines. Nadat je uit een saunacabine gaat moet je lichaam de temperatuur kwijt. Ga je direct door naar de volgende saunacabine heb je kans op hoofdpijn en benauwdheid. Wanneer je tussendoor goed drinkt en afkoelt kan je de saunarondes voortzetten. 

Bij de Veluwse Bron kan je zowel binnen als buiten afkoelen op verschillende manieren. Ontdek nu de bijzondere  manieren die het resort biedt naast een koude douche! 

Reserveer jouw dagje wellness

Ontdek ook onze Gletsjergrot

Koel intensief af..

Meer informatie