Afkoelen is belangrijk


Afkoelen tijdens een dagje wellness? Ja dat kan! Je moet tussen de saunarondes door juist goed afkoelen. Nadat je uit een saunacabine gaat moet je lichaam de temperatuur kwijt. Ga je direct door naar de volgende saunacabine, dan heb je kans op hoofdpijn en benauwdheid. Bij de Veluwse Bron zijn talloze faciliteiten om af te koelen.

Reserveer jouw dagje wellness

Dompelbad

Buiten en binnen vind je verschillende Dompelbaden bij de Veluwse Bron. Dompel jezelf even helemaal onder voor een ultieme afkoel ervaring. Koel wel van te voren eerst rustig af voordat je jezelf onderdompelt.

Stortemmer

Wanneer je deels bent afgekoeld kan je ook onder een stortemmer gaan staan. De Veluwse Bron heeft zowel binnen als buiten stortemmers. Dit is de ultieme manier van afkoelen. Durf jij het aan? 

Buitenlucht

Ontdek de prachtige tuin van de Veluwse Bron. Dit is een ultieme manier om rustig af te koelen. Je koelt namelijk het beste af in de buitenlucht omdat je zo langzaam afkoelt. Tegelijkertijd geniet je van de prachtige omgeving.

Neveldouche

De Veluwse Bron heeft buiten twee Neveldouches. Als je onder de Neveldouche staat merk je dat de nevel zich met de lucht vermengd. Dit zorgt voor een verfrissend gevoel, alsof je langs een grote waterval loopt.

Afkoelmethode van Kneipp


De afkoelmethode van Kneipp is erop gericht dat je naar je hart toe afkoelt. In samenwerking met Kneipp heeft de Veluwse Bron een Kneipp-kuurtuin gerealiseerd waarin je dit kan toepassen. Je kan de volgende stappen volgen om de methode toe te passen:

1. Begin bij je linkervoet; vanuit je voeten wordt het hele been afgekoeld.
2. Vervolgens koel je je andere voet zodat beide benen zijn afgekoeld.
3. Dan begin je bij je handen, eerst links en dan rechts.
4. Daarna kan je je rug afkoelen.
5. Als laatste koel je je hoofd en borst af onder een douche.

Kneipp Kuurtuin

Ontdek ook onze Gletsjergrot

Meer informatie