Opgietsauna's


Er zijn twee opgietsauna's bij de Veluwse Bron. In deze sauna's met prachtig uitzicht op het grote meer, worden meerdere malen per dag opgietingen verzorgd. Een ruime hoeveelheid water met speciale olie wordt op de saunakachel gegoten en de hete, geurende dampen worden door één van onze saunameesters rond gewapperd.

Reserveer jouw dagje wellness

Wat is een opgieting?


Een opgieting is een van de bekendste saunarituelen. Bij dit ritueel neemt u plaats in een speciale opgietsauna. Tijdens de opgieting wordt er een mengsel van water en speciale oliën op hete stenen gegoten. Dit zorgt er voor dat de gevoelstemperatuur stijgt, terwijl de temperatuur daalt. De saunameester zwaait met een handdoek dit verspreidt zowel de heerlijke geur van de speciale oliën als de warme lucht. Dit voelt aan als een aangename prikkel op de huid. Door de warmte van de opgieting ga je transpireren waardoor je huid van binnenuit gereinigd wordt.

Wellnessrituelen


Na afloop van de opgieting krijg je van de saunameester iets verfrissends. We adviseren om goed af te koelen na een opgieting. Naast de reguliere opgietingen vinden er ook scrub-opgietingen plaats. Vraag tijdens je dagje wellness naar de tijden.

Wil je meer weten over wellnessrituelen? Bekijk onze pagina met uitleg over alle rituelen. 

Lees meer over wellnessrituelen