Thuis ontspannen


Veluwse Bron is gesloten, het is winter en we moeten zoveel mogelijk thuis blijven. Wat ga je dan doen? Spelletjes natuurlijk! Wij hebben een speciaal wellness ganzenbord gemaakt, een wellness woordzoeker én een winactie. En bij spelletjes hoort uiteraard een lekker drankje.

Win een dagje wellness voor twee personen!

Wij hebben letters verstopt in de virtuele tour door het resort. In elke ruimte zijn informatiepunten waar je op kunt klikken om meer te lezen over de faciliteit, maar sommige informatiepunten bevatten nu een letter. Heb jij de elf letters gevonden en daar een woord van kunnen maken? Stuur jouw antwoord in en maak kans op een dagje wellness voor twee personen. Meedoen is mogelijk t/m 31 januari 2022 en de winnaar krijgt een bericht op dinsdag 1 februari 2022.

Wellness woordzoeker

Vanwege de coronamaatregelen zijn we weer zoveel mogelijk thuis. Spelletjes zijn dan ook razend populair tijdens de lockdown. Ben jij een echte sauna liefhebber? Dan is deze wellness woordzoeker echt iets voor jou. 

De woorden kunnen van links naar rechts, van rechts naar links, horizontaal, verticaal en diagonaal geschreven zijn. Sommige letters worden in meerdere woorden gebruikt.

Heb jij alle woorden gevonden? Dan vormen de letters die niet gebruikt zijn de oplossing. Veel succes en plezier! 

Woordzoeker downloaden

ALL SOCIAL 1080x1080 Wellness Woordzoeker 2

Masseer elkaar

Stress kan zorgen voor knelpunten in de rug, nek of schouders. Misschien kan jij je huisgenoot verrassen met een massage. Dim het licht, zet een rustig muziekje op en zorg ervoor dat de ruimte waarin je gaat masseren niet te koud is. Een klassieke massage bestaat uit 3 technieken; 

  • Strijkende beweging: verplaats je handen over de huid met een constante druk richting het hart. Dit kan matig of stevig zijn. Bij de teruggaande beweging zet je geen druk. Doe dit een aantal keer.
  • Kneden van spieren: door het kneden van de spieren wordt de spier soepeler omdat je verklevingen losmaakt. Ook het afvoeren van afvalstoffen uit weefsels wordt hierbij gestimuleerd. 
  • Ritmische slagen: maak een serie snelle, opeenvolgende slagen met de vingertoppen, een gesloten vuist of de zijkant van de hand.

Gebruik massage olie zodat de massagegrepen niet te stroef gaan. Probeer uit welke combinatie van technieken jij het fijnste vindt en oefen op elkaar.

Winters genieten

Een lekker warm drankje voor in de winter is natuurlijk glühwein. Normaal drink je dit op een kerstmarkt of in groot gezelschap, maar helaas is dat niet mogelijk dit jaar. Dit betekent niet dat je dan geen glühwein meer kan drinken. Het is namelijk niet moeilijk om zelf te maken, en ook nog eens erg gezellig.

Wat heb je nodig voor ongeveer zes tot acht glazen? Een liter rode wijn, een sinaasappel, een citroen, twee stokjes kaneel, drie stukjes kruidnagel, twee stukjes steranijs en wat suiker.

Schenk de wijn in een pan en zet dit op laag vuur. Zorg dat het niet gaat koken, dan verdampt de alcohol. Voeg de kruidnagel, steranijs en het kaneel toe. Snijd de citroen en sinaasappel in stukjes en voeg dit ook toe. Hoe meer citroen, hoe zuurder en hoe meer sinaasappel, hoe zoeter. Voeg eventueel nog wat suiker toe. Laat het geheel op laag vuur ongeveer een half uur staan. Genieten maar!

Wellness ganzenbord

Elk jaar gaat de spelletjeskast weer open en zijn we op zoek naar een leuk spel. Dit jaar hebben wij het klassieke ganzenbord omgetoverd in een wellness ganzenbord!

Omdat we helaas niet kunnen genieten van een dagje wellness, is het nu wel mogelijk om een beetje wellness in huis te halen. Veel plezier!

Ganzenbord downloaden

Het wellness ganzenbord

Lavendel

Geuren prikkelen de zintuigen en kunnen zorgen voor een ontspanningsmoment. Denk bijvoorbeeld aan versgebakken brood of een bepaalde parfum waar je herinneringen bij hebt. Het is bewezen dat sommige geuren een kalmerend effect hebben. Lavendel is daar één van en wordt daarom vaak gebruikt in sauna’s (ook bij de Veluwse Bron). Door de rustgevende werking is lavendel ook een ideale geur om in de slaapkamer te gebruiken om zo de nachtrust te verbeteren. Gebruik bijvoorbeeld lavendelolie wanneer je het beddengoed wast. Slaap lekker!

Luisterboeken

Een boek lezen kost natuurlijk concentratie en inspanning. Het kan ontspannend zijn, maar voor iemand anders juist niet. Dan is het een idee om een boek te gaan luisteren. Omdat je nu niet een bezoek kunt brengen aan de Luistersauna van de Veluwse Bron is het misschien een idee om zelf eens een luisterboek uit te proberen. Ga lekker in de winterzon zitten of onder een dekentje op de bank en zet je koptelefoon op. Er zijn genoeg apps die je kunt downloaden waar je een groot aanbod aan luisterboeken vindt. Ook voor het slapen gaan kan het luisteren van een boek erg ontspannend zijn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Ontvang updates rondom de coronamaatregelen;
  • Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes;
  • Kom alles te weten over wellness & sauna;
  • Je kan je ieder moment weer uitschrijven.

Wellness tips voor thuis

TREATMENTS®

Heb je geen massageproducten thuis? Haal dan de geuren van de Veluwse Bron in huis met de producten van TREATMENTS®! Deze geuren worden ook in ons resort gebruikt. Zo krijg je toch nog een beetje dat gevoel van een dagje wellness. Denk aan scrub, massage olie en bodycream.

Bestellen

Wellness Giftcard

Ken jij iemand die ontzettend hard moet werken in deze onrustige tijden? Iemand die wel een dagje wellness verdient als deze periode weer voorbij is? Verras diegene met een Wellness Giftcard zodat hij of zij tegen die tijd kan genieten van een dagje pure ontspanning.

Bestellen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en aanbiedingen.

Inschrijven