Sauna's voor beginners


Ben je nog niet eerder naar de sauna geweest of ga je niet vaak naar de sauna? Ontdek dan alle sauna's voor beginners. Deze saunacabines hebben een lage temperatuur waardoor ze geschikt zijn. Bekijk ook de populairste sauna's voor beginners

VB Faciliteitenpagina icons beginners

Meest populaire sauna's

De Veluwse Bron heeft veel sauna's die geschikt zijn voor de beginners. Doordat je lichaam als beginnend saunabezoeker nog niet gewend bent aan hoge temperaturen kan je het beste beginnen met een sauna tot 65°C. 

Kies jij voor het Caldarium, de unieke Stoomgrotsauna of de Luisterboeksauna? Natuurlijk kan je ze ook allemaal beleven tijdens jouw saunabezoek.

Stoomgrotsauna

De Stoomgrot buiten in de tuin is niet alleen prachtig om te zien, maar ook heerlijk in gebruik. Neem plaats in de grot en laat de stoom jouw lichaam opwarmen. Door de vochtige druppels die op de vloer vallen klinkt het als een echte grot. De temperatuur in deze sauna ligt meestal rond de 45°C en de vochtigheidsgraad ligt er hoog.

Luisterboeksauna

Een oude traditie wordt in ere hersteld. De sauna was in vroegere tijden bij uitstek een plek waar oude verhalen werden doorgegeven. De Luisterboeksauna borduurt hier op voort. In deze sauna met een temperatuur van gemiddeld 65°C, gedecoreerd met oude boeken, wordt de stilte vervangen door rustieke verhalen.

Caldarium

Het Caldarium is een onderdeel van de thermen uit de Romeinse oudheid. Door de milde warmte is relatief lang van het Caldarium gebruik te maken, maar is er niet echt sprake van een intensieve opwarming van het lichaam. Het Caldarium is ideaal voor beginnende saunagangers of om tussendoor te ontspannen in de milde warmte. 
Het Caldarium is tijdelijk buiten werking.

Bekijk alle sauna's voor beginners

Speciaal voor jou als beginner zijn deze sauna's geselecteerd vanwege de temperaturen. Ontdek de sauna's met een lage temperatuur tot 65°C. Deze sauna's zijn ook geschikt voor gevorderden en experts vanwege de lage temperatuur. Ideale sauna's om een saunabezoek met te beginnen. 

VB Faciliteitenpagina icons beginners

Infraroodsauna

Turks Stoombad

Stoomcabine

Caldarium

Stoomgrot sauna

Lavendelsauna

Tepidarium

Luisterboeksauna

Beleef meer

Een dagje wellness is een ware beleving. Ontdek ook de sauna's voor gevorderden en de sauna's voor experts. Naast de sauna's zijn er nog diverse mogelijkheden om heerlijk te ontspannen. Klets gezellig bij in één van de restaurants of zwem een rondje in één van de baden.