Welke sauna past bij jou?


Even ontspannen en nergens aan hoeven denken. Een dagje sauna is nooit verkeerd, maar soms kan het ook stress geven. Want: welke sauna is geschikt voor mij? De Infraroodsauna of toch de Lavendelsauna? Met dit handige overzicht kom je erachter welke sauna past bij wat je wilt bereiken.

Reserveer direct

Type sauna's

Er zijn veel verschillende sauna's, met verschillende temperaturen. De luchtvochtigheid in een sauna bepaalt hoe je de temperatuur ervaart. Zo kan een hete sauna van 90 graden Celsius met een lage luchtvochtigheid net zo warm aanvoelen als een stoombad van 45 graden Celsius met een hoge luchtvochtigheid. Ontdek zelf wat je het fijnst vindt!

Hieronder vind je een selectie van onze sauna’s. Bekijk hier het complete aanbod.

Infraroodsauna

Een infraroodsauna werkt op basis van infrarood lampen in plaats van met een kachel. De lucht wordt dus niet verwarmd. De lampen zenden infraroodstralen uit die diep in de huid dringen zodat jouw spieren en gewrichten volledig opwarmen. De warmte ligt niet alleen op de huid, maar dringt ook de huid binnen.

Effect van de sauna

Ontspanning, stressverlichting en een zachtere huid

Zoutsteenmijnsauna

Wist je dat zout een vitaliserende werking heeft? Zoutkristallen zuiveren namelijk de lucht in de ruimte. Een sauna met een heerlijke temperatuur rond de 70 graden.

Effect van de sauna

Goed voor luchtwegen en een zuiverende werking.

Lavendelsauna

In deze kruidensauna, met een temperatuur van circa 70 graden, ervaar je een weldaad aan heerlijke lavendelkruiden. Deze worden opgebrand voor hun opwekkende, ontspannende of reinigende werking.

Effect van de sauna

Ontspanning, stress verminderend en een zachtere huid.

Stoomsauna

De temperatuur wordt in deze sauna - meestal stoombad of stoomsauna genoemd - op ongeveer 45 graden gebracht. De vochtigheidsgraad ligt erg hoog. Een Turks stoombad, bij Veluwse Bron Stoomgrotsauna genoemd, geeft over het algemeen een meer ontspannen gevoel dan andere sauna’s.

Effect van de sauna

Goed voor een droge of oneffen huid, goed voor je luchtwegen.

Lichttherapiesauna

Licht kan grote invloed hebben op de gemoedstoestand van de mens. Kan een bijdrage leveren aan het herstel van de energiebalans. Elke kleur zou zijn eigen werking hebben.

Wanneer kies je deze?

Als je vaak moe bent en met regelmaat lichte stress ervaart.

Opgietsauna

De meest traditionele soort sauna is de Finse kelosauna. De vochtigheid in de sauna wordt hoger gemaakt door water op de kachel te gooien. Met een wapperende handdoek wordt ervoor gezorgd dat de stoom zich snel verspreidt in de ruimte. Deze sauna voelt heel warm aan.

Effect van de sauna

Afvalstoffen afvoeren, stimuleren van de bloedsomloop, versterken van immuunsysteem.

Alle sauna's

Wij begrijpen dat het voor onze gasten soms lastig is welke sauna daadwerkelijk geschikt is voor jou als saunaganger. Daarom hebben wij onze sauna's verdeeld in drie categorieën namelijk; sauna's voor beginners, sauna's voor gevorderden en sauna's voor experts. Ontdek welke sauna's geschikt zijn voor jou. 

Kies voor een arrangement

Bekijk onze arrangementen en boek een arrangement. Zo geniet je van een voordelig dagje wellness op de Veluwe!

Wellness Culinair

Vanaf 64. 00p.p.

Meer info Reserveren

Duo Relax

Vanaf 99. 50p.p.

Meer info Reserveren

All Inclusive

Vanaf 145. 50p.p.

Meer info Reserveren