Welke sauna past bij jou?


Even ontspannen en nergens aan hoeven denken. Een dagje sauna is nooit verkeerd, maar soms kan het ook stress geven. Want: welke sauna is geschikt voor mij? De Infraroodsauna of toch de Lavendelsauna? Met dit handige overzicht kom je erachter welke sauna past bij wat je wilt bereiken.

Er zijn veel verschillende sauna's, met verschillende temperaturen. De luchtvochtigheid in een sauna bepaalt hoe je de temperatuur ervaart. Zo kan een hete sauna van 90 graden Celsius met een lage luchtvochtigheid net zo warm aanvoelen als een stoombad van 45 graden Celsius met een hoge luchtvochtigheid. Ontdek zelf wat je het fijnst vindt!

Hieronder vind je een selectie van onze sauna’s. Bekijk hier het complete aanbod.

Reserveer direct

Opgietsauna


De meest traditionele soort sauna is de Finse kelosauna. De vochtigheid in de sauna wordt hoger gemaakt door water op de kachel te gooien. Met een wapperende handdoek wordt ervoor gezorgd dat de stoom zich snel verspreidt in de ruimte. Deze sauna voelt heel warm aan.

Wanneer kies je deze?

Afvalstoffen afvoeren, stimuleren van de bloedsomloop, versterken van immuunsysteem.

Infraroodsauna


Een infraroodsauna werkt op basis van infrarood lampen in plaats van met een kachel. De lucht wordt dus niet verwarmd. De lampen zenden infraroodstralen uit die diep in de huid dringen zodat jouw spieren en gewrichten volledig opwarmen. De warmte ligt niet alleen op de huid, maar dringt ook de huid binnen.

Wanneer kies je deze?

Ter ontspanning, tegen stress, voor een zachtere huid, niet goed tegen hitte kunt.

Lavendelsauna


In deze kruidensauna, met een temperatuur van circa 70 graden, ervaar je een weldaad aan heerlijke lavendelkruiden. Deze worden opgebrand voor hun opwekkende, ontspannende of reinigende werking.

Wanneer kies je deze?

Ter ontspanning, tegen stress en voor een zachtere huid.

Stoomsauna


De temperatuur wordt in deze sauna - meestal stoombad of stoomsauna genoemd - op ongeveer 45 graden gebracht. De vochtigheidsgraad ligt erg hoog. Een Turks stoombad, bij de Veluwse Bron stoomgrotsauna genoemd, geeft over het algemeen een meer ontspannen gevoel dan andere sauna’s.

Wanneer kies je deze?

Als je vaak last hebt van een droge en/of oneffen huid en bovendien is deze sauna erg goed voor je luchtwegen.

Zoutsteenmijnsauna


Zout heeft een vitaliserende werking. De zoutkristallen zuiveren de lucht in de ruimte. Temperatuur van zo’n 70 graden.

Wanneer kies je deze?

Goed voor luchtwegen, zuiverende werking.

Lichttherapiesauna


Licht kan grote invloed hebben op de gemoedstoestand van de mens. Kan een bijdrage leveren aan het herstel van de energiebalans. Elke kleur zou zijn eigen werking hebben.

Wanneer kies je deze?

Als je vaak moe bent en met regelmaat lichte stress ervaart.